Salatı Tefriciye Duası , okunuşu anlamı arapçası ve 4444 okumanın usulleri

 SALÂTI TEFRÎCİYE NEDİR, NASIL OKUNUR VE

Salatı Tefriciye 4444 okunuşu arapçası anlamı ve püf noktaları



Salatı Tefriciye kopyalanabilir arapça metin

اللهم صل صلاة كاملةوسلم وسلامًا تامًا على سيدنا محمد الذي تنحل به العقد، وتنفرج به الكرب، وتقضى به الحوائج، وتنال به الرغائب وحسن الخواتم، ويُستسقى الغمام بوجهه الكريم، وعلى آله وصحبه في كل لمحة ونفس بعدد كل معلوم لك

Salatı Tefriciye Okunuşu

Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî,
tenhallü bihil ugadu ve tenfericu bihil kurabu ve tugdâ bihil havâic (u)
ve tünâlü bihir reğâibü ve hüsnül-havâtim (i)
ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm (i)
ve alâ âlihî ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin
bi adedi külli ma’lûmin lek (e)

Salatı Tefriciye doğru okunuş için notlar

Değerli kardeşlerim; bu başlıkta, mümkün olduğunca aklınızda bu konudaki sorulara açıklık getirerek, olası vesveselere engel olalım. Ki, vesvesenin ilacı bilmektir.
Öncelikle bilinmeli ki, Salatı Tefriciye adından da anlaşıldığı gibi bir Salavat'dır. Daha da ötesi tüm Salavatı Şerifler gibi bir "DUADIR"
Bu nedenle; tecvidli veya tecvidsiz okunsa, duanın herhangi bir yerinde durulsa, Kur'an-ı Kerim'deki gibi durak kurallarına uyulsa veya uyulmasa herhangi bir mahsuru yoktur.
Örneğin; Okunuş kısmında parantez içindeki harfler okuma devam ediyor ise eklenir, durulur ise okunmaz. Üstte yazdığım gibi, misalen; "ve tugdâ bihil havâic (u)" havâic diyerek durada biliriz, havâicu diyerek de dura bilir veya devam edebiliriz.
Yani kardeşlerim; Kur'an okuma haricinde ve özellikle dualarda nefesinizin yetmediği yerde durabilir, devam edebilirsiniz. Herhangi bir mana bozulması olmaz.

Salâtı Tefrîciye Anlamı

Allahım! Efendimiz Muhammed’e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. 
O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir.
Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir.
O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir,
Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an)
her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.

Salatı Tefriciye günlük dinlemeler için 44 okunuş



Salatı Tefriciye faydaları faziletleri

Bir kimse, önemli bir işinin veya önemli bir dileğinin gerçekleşmesini, veya üzerindeki bir belanın üzerinden çekilip gitmesi için, "Salât-ı Tefriciye"yi 4444 defa okuyup, bu mübarek ve tesirli "Salavatı Şerif" ile Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa'yı (SAV) vesile edinse, Yüce Allah, o kulunun istek ve muradının olması için hayırlı bir kapı açar, hayırlı bir sebep yaratır ve ona muradını verir.

Günlük okumalar (Vird olarak) 3,5,7,11,21,41 gibi tek rakamlarda okunması tavsiye edilmiştir. Mümkün mertebe bu duanın vird halinde yani alışkanlık ve günlük bir vazife gibi aksatılmaksızın okunmasında çok faziletler vardır. Salatı Tefriciye Duası'nı okumak bir çok hayırları insanın üzerine celbeder.

Bu salavatı Şerife devam edenin rızık ve geçim kaygısından kurtulacağı, Yüce Allah'ın sevgisine erişeceği, bela ve kederlerden kurtulacağı bir çok eserde geçmektedir.

Salatı Tefriciye duası hem bir salavatı şerif olması, hem de çok güçlü bir dua olması hasebiyle günlük olarak okunması önemli ve çok faziletli bir salavat çeşididir.

Salatı Tefriciye'yi 4444 defa okumak duanın kabulüne vesile olan bir manevi iksir gibidir. 4444 defa Salatı Tefriciye okunup devamında gücü yettiğince sadaka verilir ise Salatı Tefriciye'nin tesiri kat kat artar.

Herhangi hayırlı bir dilek, istek için, şifa maksadıyla, rızık, bereket, bol kazanç, veya borçtan kurtulma, Allah'ın sevgisini kazanma amacı ile "Salatı Tefriciye 4444" defa okunabilir.

Salatı Tefriciye okuma usulü

Salatı Tefriciye okumak kadar usul ve erkânına riayet etmek de önemli bir husustur. Salatı Tefriciye'nin tesirinin artması, dileğin gerçekleşmesinin çabukluğu ve tesiri, usul ve adabına riayet ile meydana gelir. Öncelikle bilinmeli ki, 4444 sayısı bu okumanın bir nevi formülasyonudur, sırrıdır. Belli oranda maddelerin bir araya geldiğinde tepkimeye girmesi gibi, bu sayı da bu okumanın manevi reçetesidir.

Salatı Tefriciye nasıl okunur?

Öncelikle 4444 Salatı Tefriciye neden okunacak ise, niyet ne ise, net olunmalı. Başlamadan önce kesin ve net bir şekilde niyetimiz (dileğimiz) ne ise o düşünülmeli. 

Salatı Tefriciye'ye başlamanın bir günü, saati yoktur ama, duaların makbul zamanları veya mübarek gün ve gecelerde veya seher vakitlerinde başlamak, yapılacak duanın tesirini kat kat artıracaktır. Cuma gecesi veya Cuma günü veya Cuma günü Sabah Namazı sonrası başlamak faydalı olacaktır.

Salatı Tefriciye hatmine başlamadan önce bir fakire sadaka vermek, konu komşuya hayır yapmak, çocuklara şeker, çikolata dağıtmak gibi hayırlı ameller de yine Salatı Tefriciye nin tesirini çok fazla artıracak amellerdendir.

Önemli: Anne, baba yaşıyorsa ve küslük/dargınlık var ise mutlaka barışılmalı, gönlü alınmalı, onlar için hayır dua edilmelidir. Ki, duanın kabulünün önünde en büyük engel ana baba hakkıdır. Bu konuda yüce Allah Kur'an-ı Kerim'de bize ana babaya duacı olmayı emretmektedir.

Başlamadan güzel bir abdest alınır, öncesinde Tövbe istiğfar okunur, Niyet/ dilek/ istek ne ise kalben de isteyerek sesli bir şekilde söylenir.
Örneğin; "Ya Rabbi şu şu dileğimin gerçekleşmesi için bu Salatı Tefriciyeyi 4444 defa okuyacağım, dileğimi gerçekleştir, duamı bu salatı tefriciye ile gerçekleştir" denir ve besmele ile okumaya başlanır.
Allah kabul etsin !

Salatı Tefriciye okurken her defasında besmele çekmek gerekir mi?

Salatı Tefriciye Duası okuyanların en çok merak ettiği konuların başında gelmekle beraber kimsenin net bir cevap vermediği bir sorudur.
Değerli kardeşim; öncelikle şunu açıklayayım. Salatı Tefriciye bir Salavattır. Salavatı şerif okunmadan önce besmele çekmek gerekmez. Her okumaya başlarken başında bir defa besmele okunsa veya okumaya ara verildiğinde tekrar başlarken okunsa bu uygundur.

Her hayırlı işe besmele ile başlandığı gibi okumaya başlarken de besmele okumak gerekir. Her Salatı Tefriciye başında Yani 4444 okumayla beraber 4444 de besmele okumak şart değildir fakat okunsa zararı olmadığı gibi çok faydalı olacaktır.

Velhasılı, Salatı Tefriciyeyi her okumada besmele çekmek gerekmez ama besmeleli okunursa daha efdal olur.

Salatı Tefriciye okurken abdestli olmak gerekir mi?

Salatı Tefriciye okumak için abdestli olmaya gerek yoktur. Salatı Tefriciye bir duadır ve dua abdestsiz iken de yapılır. Elbette abdestli olarak okunması tesirini kat kat artıracaktır.

Salatı Tefriciye kaç defa okunur?

Salatı Tefriciye herhangi bir dileğin gerçekleşmesi niyeti ile 4444 defa okunur. Ayrıca günlük olarak okumak isteyenler sayısız da okuyabilir veya 3.5.7.11.21.41 veya 100 defa okuyabilir.

Salatı Tefriciye'yi eksik veya fazla okursam kabul olur mu?

Salatı Tefriciye'de 4444 rakamı önemlidir. Fakat bilmeyerek eksik veya fazla okumak duanın kabulünü etkilemez. 4444 defa okuduğunuzda 4444 defa okumuşsunuzdur. Aklınıza vesvese getirmeyin ve bu gibi düşünceler geldiğinde umursamayın. Vesveseler siz umursadıkça büyür, umursamadıkça kaybolur.

Salatı Tefriciye Duası kaç günde okunmalı?

Salatı Tefriciye duasını tamamlamak için bir gün şartı yoktur. Tek günlerde veya gücünüz yettiğince okuyarak, isterseniz 3 ay sürsün herhangi bir mahsuru yoktur.
Tesirini kuvvetlendirmek adına 3,5,7 veya 21 veya 40 günde tamamlamanız daha muteber olabilir. Havas alimleri bu sayıları öğütler

Salatı Tefriciye Duası özel günlerde, hayızlı iken okunur mu?

Salatı Tefriciye Duası normal şartlarda özel günlerde de okunabilir. Fakat dileğin gerçekleşmesi için 4444 defa hatim olarak okunduğunda özel günlerde Salatı Tefriciye okumaya ara vermek gerekir.
Bu sadece 4444 dilek için okumada geçerlidir. Günlük saymadan ve okuduğunu 4444 hatmine katmadan okumakta bir mahsur yoktur. Zira, bu Salavat bir Duadır.

Salatı Tefriciye Duası nasıl ezberlenir?

Salatı Tefriciye duasını ezberlemekte zorlanıyorsanız önce bol miktarda günlük dinleyin. Salatı Tefriciyeyi şu bağlantıdan dinleyebilirsiniz Salatı Tefriciye Duası ayrıca Spotify Salatı Tefriciye bağlantılarından dinleyebilirsiniz.
Bir miktar dinleyip aşina olduklan sonra duayı kağıda yazıp 4444 okumayı kağıttan yapabilirsiniz. Okuma esnasında hafızanıza yerleştiğini göreceksiniz.

Salatı Tefriciye dağıtmak mı tek başına mı okumak daha iyi?

Salatı Tefriciye okuması yapılırken, genelde dağıtarak hızlıca bitirmek ve kolayına kaçıp dileğin gerçekleşmesi için kestirme bir yol olarak bakılıyor ama durum böyle değil.
Salatı Tefriciye hatmi dağıtılması uygun olsa bile dağıttığınız ve sizin adınıza okuyacak kişilerin çok güvendiğiniz kişiler olması, mutlaka okuyacak olmaları ve harama ve helale dikkat ediyor olmaları gerekmektedir.
Bunlardan da emin olunamadığı için en uygunu kişinin kendi okumasıdır. Bir emek harcaması, gayret göstermesi, Salatı Tefriciye okurken bu fazilete erişmesi en uygunudur.
Tabiki duasının/dileğinin kabul olmasını gerçekten istiyorsa bu böyledir.
Zira Bu Salatı Tefriciye Duası usulüne uygun okunur ve devam edilir ise keskin bir kılış gibidir. Denenmiş ve tecrübe edilmiş ve ehlullah tarafından da tavsiye edilmiştir.

Salatı Tefriciye okuyup faydasını gören var mı?

Elbette faydasını gören sayısız insan vardır. Salatı Tefriciye eğer inanarak ve usulünce okunur ise faydasının görülmemesinin imkanı olmayan bir dua ve salavattır. İksiri azam gibi her şeyi kesebilen bir kılıç misali dileklerin gerçekleşmesine vesile olan büyük bir dua usulüdür.
Kendim de bir çok defa faydasını gördüm. Tüm dostlarıma da tavsiye ettim. Burada önemli kısım ise, inanarak okumak ve mümkünse dağıtmadan tek okumak ve adabına riayet etmektir.

Salatı Tefriciye Soru Cevap

Salatı Tefriciye hakkında aklınıza takılan soruları yorum kısmında belirtirseniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım inşaallah. Hem de Soru ve cevapları da yazımıza eklemiş oluruz.
Saygı ve hürmetlerimle.

ALLAH KABUL ETSİN














Yorumlar

En çok okunan Dua ve Salavatlar ve diğerleri

Hasbi rabbi cellallah - Mucizeler yaşatan, kalplere ferahlık veren dua

99 Derde deva olan dua - La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim

Rızık ve bereket duası

Ahir zamanda yapılacak en faydalı dualardan biri

Hayy Zikri - Zikrin anlamı faydaları ve zikir dinlemek için bağlantılar

Tüm sıkıntılar için çok güçlü bir Sıkıntı Duası - Günlük Dualar 2

La ilahe illallah zikri dinle - 3D ses

Hasbunallah Duası | Her ne derdin varsa oku dinle

Türk kahvesi - Kahvenin Gizemi