Allahu HU

 Allahu Hu zikri. Zikrin yapılışı, tesirleri, Hal ve rüyalara zikrin etkileri, yöntemler ve maneviyat yolcularına notlar

Allah Hu Allah
Allah zikri maneviyatı güçlendiren ve kalbin çalışmasını sağlayan müthiş bir zikirdir.
Hu zikri ise tüm esmaları içerisinde bulunduran ismi azam gibi bir esmadır.
Bu iki zikrin birleşmesi maneviyatta çok farklı tesirler gösterir.
Görülebilecek bu tesirler kişiye ve kişinin manevi durumuna göre değişir.
Bu tesirlerin etkisi ve meydana gelmesi kişinin beklentisine göre de şekillenir.
Her şeye gücü yeten Allah'tan en güzel beklentiler içinde olmak, bu tesirlerin seyrini değiştirebilecek en güçlü araçtır.
Beklenti ve hüsnü zan maneviyatta herşeye etki eden bir sırdır.
İman etmek, Allah'a güvenmek, tevekkül, Allah'ın gücünün idrakında olmak, Allah'ı tanımaya ve bilmeye çalışmak, buna niyet etmek..
İşte en büyük sır budur.
Bu, her esmayı İsmi Azama çevirebilecek manevi bir iksirdir.
Allah'ın rızasına erebilmek için Allah'ı zikretmek, zikrin maksatlarından en güzelidir.




Elbette dua, istek veya bir konuda Allah'a bir şeyi şikayet veya Allah'a sığınmak amacıyla da zikir yapıldığında maksat hasıl olur. Bu da yapılabilir.
Rızık istemek, borçtan kurtulmak, bir zulmü şikayet etmek, hastalığı için şifa talep etmek, maneviyatın güçlenmesi için zikirle kalbi temizlemek, ana babasına hayır talep etmek, çocukları için hayır talep etmek, evlenmek veya evliliğinde mutlu olmak, evinde huzur istemek, belalardan korunmak, korkulan şeyden Allah'a sığınmak, yağmur yağması için istekte bulunmak, duasının kabul olmasını talep etmek ve benzeri istekler için de Allah'ın isimleri zikredilir.
Kimin maksadı ne ise zikir o maksadın hasıl olması için en tesirli fiillerdendir.

Dervişler veya maneviyat yolunda ilerlemek isteyenler için de zikrullah en tesirli vesilelerdendir.
Allah'ı zikretmek en büyük iştir. Allah'ı zikretmek tüm kapıları açan bir anahtar gibidir. Maneviyatın anahtarı da zikrullahtır.
Hal ve Manevi rüyalar zikrullah ile berraklaşır, netleşir, anlanabilecek hale gelir. Kişinin maneviyatı ne kadar açık ise, ne kadar temiz ve arı ise, gelen manevi ilhamlar da o kadar net ve duru olur. (Farklı tecelliyatların olduğu, zincirleme etkisi olan durumlar hariç)

Genel manada Allah ismi şerifi zikri, "Hal" ve "Rüya" durumuna çok hızlı tesir eder. Hal'den kastımız dervişlerin uyanık halde yaşadığı rüyamsı gerçeklerdir. Rüyadan kastımız ise yine maneviyat yolcularının sahih rüyalarıdır. (Bu konuya daha sonra değineceğiz)
Kelimei Tevhid zikrinin maneviyat yolcusu üzerine tesiri çok daha farklı olmakta ve "Hal"in meydana gelmesi Tevhid'de farklı şekillerde meydana gelmektedir. Tevhid, farklı manalarla beraber gelirken, Allah ismi şerifi zikrinde (kişiye ve maneviyata ve bağlı olduğu silsileye bağlı değişebilir) güncel, anlık, ve gelecek ile ilgili "Hal" durumu zikre devamla beraber görülür. Maneviyatın berraklığına bağlı olarak, halinde berraklığı genelde aynı orantılıdır.
Tabi ki Allah dilerse her şey farklılaşabilir. Yüz defa Allah zikri yapan, bin defa yapandan daha fazla tecelli yaşayabilir. Üstte belirttiğim ve en büyük sır dediğim konu tam da bununla bağlantılıdır.

Hal ve Rüya konusu binlerce sayfa kitapla bile tam anlamıyla anlatılamaz. Büyüklerimizin söylediği gibi "Hal, kal ile anlatılmaz"
O manevi bir durumdur. Zaman, mekan ve kelimelerin ötesinde, lisanlar üstü bir durumdur. Belki de "1" milisaniyede onlarca olay yaşanır ve onlarca olay yaşanmış olarak ve bunun bilgisi alınmış olarak idrak edildiği halde "1" saniye dahi geçmemiş olur.
"Hal" konusunda ileri seviyede bilgi ve idrak sahibi olmak için, mutlaka hal ehli bir mürşidin tedrisatından geçmek gereklidir.
Bu mürşidin, ehli hal, ehli keşif, ehli keramet olması, bu eğitimi verebilmesi için gereklidir. Zira; insan yaşamadığı şeyi gerçek manada başkasına aktaramaz.

Yüzmeyi bilmeyen bir cankurtaran kimi kurtarabilir?
Sadece duyduğu bilgi ile veya okuduğu bilgi ile hangi cerrah bir ameliyat yapabilir?

Konu uzayıp giderken, burada noktayı koyalım ve daha sonra devam edelim inşaallah.
Ahir zaman karanlığında kaybolup gidenlerden olmayalım, Rabbim, zikri ile önümüzü aydınlatsın, kalbimizi nuru ile doldursun. Amin
Allah'a emanet olun.
Pinterest'te takip



Yorumlar

En çok okunan Dua ve Salavatlar ve diğerleri

Hasbi rabbi cellallah - Mucizeler yaşatan, kalplere ferahlık veren dua

Salatı Tefriciye Duası , okunuşu anlamı arapçası ve 4444 okumanın usulleri

99 Derde deva olan dua - La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim

Rızık ve bereket duası

Ahir zamanda yapılacak en faydalı dualardan biri

Hayy Zikri - Zikrin anlamı faydaları ve zikir dinlemek için bağlantılar

Tüm sıkıntılar için çok güçlü bir Sıkıntı Duası - Günlük Dualar 2

La ilahe illallah zikri dinle - 3D ses

Hasbunallah Duası | Her ne derdin varsa oku dinle

Türk kahvesi - Kahvenin Gizemi